Novosti

InDizajn 3. sezona

Pogledajte nove ideje iz inspirativne radionice Mirjane Mikulec!

 

Više…

 

povratak na vrh

“Boja koja štedi” – Dulux Trade Vinyl Matt Light&Space

Dulux Trade Vinyl Matt Light&SpaceStvaranje iluzije i dojma prostranosti postojećeg prostora oduvek je izazov. Mnoge današnje zgrade imaju manje prozore, mračna potkrovlja i hodnike sa vrlo malo prirodnog osvetlenja. Upravo ti prostori zahtevaju iznalaženje novih načina kako uneti više svjetla u stambeni i radni prostor.

 

Dulux Trade Light & Space Vinyl Matt je posebno razvijen kako bi rešio upravo ove izazove – ispunjavajući tako sve veće potrebe i očekivanja da se takvi prostori učine još svetlijim i prostranijim. Zahvaljujući inovativnoj formuli ovog proizvoda koja omogućuje uštedu energije do 20% ujedno svojim jedinstvenim refleksivnim rasponom boja čini ove prostorije znatno svetlijim, većim i prostranijim.

 

  

 

Na kojem principu funkcionira Dulux Trade Light & Space Vinyl Matt?
Dulux Trade Light & Space Vinyl Matt boja razvijena je specijalno kako bih zadovoljila visoke ekološke standarde. Sadrži revolucionarnu LumiTec tehnologiju sa visoko refleksivnim komponentama, koja vidljivo manje upija i više reflektuje, kako prirodno tako i umetno svetlo nazad u prostor, čime pridonosi dojmu povećanja prostora i time unapređujući prostor i ambijent ujedno štedeći električnu energiju do 20%.

 

Istraživanja pokazuju da korišćenje Light&Space Vinyl Matt boje može rezultirati u uštedi električne energije, iz dva razloga:

  1. moguće je instalirati manji broj rasvetlih tela ukoliko se arhitekt i investitor dogovore da će u tom prostoru uvek biti korištena visoko refleksivna boja.
  2. povećana količina dnevnog svetla može značiti da će biti potrebno manje električne energije pod uvetom da postoji programirani sustav za rasvetu koji omogućuje gašenje odnosno paljene kada ima dovoljno dnevnog svetla.

 

 

Light &Space Vinyl Matt je dostupna u inovativnom i karakterističnom rasponu boju – što znači da po prvi puta nije nužno koristiti isključivo belu boju kako bi se prostor učinio svetlijim i većim.
Raspon boja je dostupan u 26 nijansi u pakovanju od 5 litara, koje su sve do jedne gotovo dvostruko više reflektivnije od uobičajenih svetlih ili belih boja. Zahvaljujući njima, svetlo je u prostoru ravnomernije raspoređeno i time se stvara dojam većeg i prostranijeg prostora.

povratak na vrh

Dulux boje i partneri pomažu osobama sa posebnim potrebama

Dulux boje, poznat svetski brand boja za enterijer i eksterijer zajedno sa svojim partnerima u Srbiji, firmom Vanex d.o.o i vrhunskim molerskim majstorima iz firme “Art & Decor” sa velikim zadovoljstvom će ofarbati krajem ovog meseca prostorije Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Novi Beograd”.
Ovo udruženje je nestranačka i neprofitna socijalno-humanitarna organizacija. Osnovni cilj Udruženja je pružanje pomoći osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama, osnovano na inicijativu roditelja i stručnjaka radi pružanja pomoći osobama sa invaliditetom koja nisu obuhvaćena institucijama socijalne zaštite, već se nalaze u kućnom azilu.

 

Na teritoriji opštine Novi Beograd u centru za socijalni rad u evidenciji je 1206 osobama sa invaliditetom a u evidenciji Udruženja je 961 osoba. Institucijalno obuhvaćeno je 378 osoba (vrtići, škole, dnevni boravak i domovi).

 

Ciljevi Udruženja su pružanje celodnevnih raznih aktivnosti korisnicima: Dnevni boravak za 20 korisnika, radionice za njih 28 (domaćinstvo, muzičko-dramska, folklorna, likovno-kreativna, sportsko-korektivna, edukativno-psihološka, kompjuterska, tkačka, krojačka i klub roditelja. Ukupno obuhvaćenih korisnika u aktivnostima je 48 i njihovih porodica.

 

Da humanost nije samo farsa, potvrđuje se da ljudi žele da pomognu onima kojima je ta pomoć potrebna, ako se uvere da pruženu pomoć koriste oni kojima je i namenjena.

 

Prostor ima 154 m2. Dulux i firma Vanex, distributer Dulux boja za Srbiju i Crnu Goru će donirati potrebne boje za farbanje zidova i drveta a firma “Art & Decor” će pomoći pri stručnom izvođenju molerskih radova. Akcija farbanja će se održati u petak 29.6.2012. uz prisustvo zaposlenih iz svih navedenih firmi koji će svojim vlastitim doprinosom takođe doprineti ovoj akciji.

 

Firme koje su se takođe, sa zadovoljstvom, odazvale za učešće u ovoj humanitarnoj akciji su: Roma Company, farbara Etna, farbara LD…

 

povratak na vrh

Boja za novi početak

Oduvek ste potajno maštali kako bi bilo sjajno uskladiti boju zidova sa omiljenim detaljima vašeg doma? Imate nove i predivne moderne ljubičaste zavese uz koje je popriličan izazov uskladiti boju zida?

 

Novost koja će se uskoro pojaviti na našem tržištu, jedinstvena aplikacija Dulux Colour Click pomoći će vam da od sada sami iskombinujete i uskladite boje koje će oplemeniti vaš dom. Reč je o inovaciji koja olakšava izbor i usklađivanje boja i izaziva kreativca u vama i daje vašoj mašti na volju. Dulux Color Click  namenjen je personalizovanom uređenju doma jer u samo nekoliko kratkih koraka možete izabrati savršene nijanse boja za zid te potom izabrati istu ili najsličniju boju, kontrastnu ili komplementarnu iz bogate palete Dulux tonova.

 

Dulux Color Click  namijenjen je personaliziranom uređenju doma jer u samo nekoliko kratkih koraka odabirete savršene nijanse boja za zid te potom usklađujete istu ili najsličniju boju, kontrastnu ili komplementarnu iz bogate palete Dulux tonova.

 

Postupak je vrlo jednostavan; pre svega, potreban vam je Dulux Colour Click okvir kojeg možete naći u svim većim prodajnim mestima boja i lakova i partnerima Dulux boja. Uz pomoć tog okvira fotografišite fotoaparatom ili mobilnim telefonom izabarani uzorak sa kojeg želite očitati boju, fotografiju prenesete na računar i učitate na www.dulux-srbija.com/color-help-tools/colour-click/  i izaberete boju koja odgovara vašem uzorku.

 

Dulux je vodeća svetska marka na području boja i lakova za enterijer i fasade s tradicijom dužom od 70 godina te je u Engleskoj, zemlji iz koje potiče, izabran unutar top 10 brendova.

 

Dulux nudi visoko kvalitetne proizvode iz asortimana boja za enterijer, lakova za drvo i metal, ali i proizvode za dekorativnu zaštitu drveta, fasadne boje te specijalne premaze. Obzirom na šarolikost proizvoda koje nudi, Dulux zadovoljava svačije potrebe – od široke potrošnje pa do profesionalnih stručnjaka koji u svom radu koriste samo najbolje proizvode.

 

Isto tako, paleta boja pruža zaista velik broj nijansi koje su dostupne na Dulux mešalici. Gotovo 15.000 nijansi boja za razne namene je i više nego previše i za najzahtevnije!
Nema da nema nijanse koju ste poželeli da uskladite sa nameštajem, tepihom ili zavesama…

 

Uz Dulux sada možete obojiti vaš životni prostor onako kako ste oduvek želeli… To je boja za novi početak.

(više…)

povratak na vrh